Nabídka Black Point music - The Residents




Původní podoba byla na adrese: www.blackpointmusic.cz/special.html
Zde je jen lokální kopie z 20.4.2004.
Je tu pouze část, která se týkala The Residents, aktuální nabídku najdete na stránkách Black Point Music.

Tato stránka není obchodem, takže zde nic nekoupíte. Je to pouze ukázka nabídky Black Point Music a proto se se svými požadavky obracejte na ně.


Aktuální stránky Black Point Music již vypadají zcela jinak, protože ale toto je zajímavý přehled části tvorby The Residents, ponechám zde tuto starou kopii.





LAHŮDKOVÁ NABÍDKA SVĚTOVÉ ALTERNATIVNÍ SCÉNY

Tituly s odkazem "nákup" si můžete ihned objednat.
Ostatní jsou pouze do rozebrání zásob a lze je objednat e-mailem na adrese info@blackpointmusic.cz
Další rozsáhlou nabídku najdete na www.blackpointmusic.cz/katalog/speciality.html

 

RESIDENTS - Kettles Of Fish Box Set
2499,-

RESIDENTS - Icky Flix (DVD)
799,-

RESIDENTS - Eskimo (DVD)
799,-
Reprezentativní sběratelský komplet čtyř CD a desetipalcové knihy o šedesáti stránkách. Graficky krásně vyvedená kniha je sestavena z barevných fotografií ze všech pořadů a koncertů Residents. Na třech CD jsou audiozáznamy z koncertů skupiny od samého počátku, tj. od roku 1982, kdy začala koncertovat, do současnosti. Od Mole Show přes výroční 13th Anniversary Show, Cube E a dalších, včetně chuťovek, jakou je například Picnic in the Jungle Tokyo se Snakefingerem atd. Zvuková kvalita perfektní a profesionálně vyrovnaná. A aby toho nebylo málo, čtvrtý disk je DVD, na kterém najdete vizuální podobu Mole Show, 13th Anniversary Show, Cube E, Wormwood, Icky Flix a další drahokamy. Samozřejmostí je Dolby Digital 5.1 Surround. Souhrné vydání klasických videí Residents. Od filmu Vileness Fats z roku 1972, po videa k posledním albům The Gingerbread Man, Freak Show, od The Third Reich'N'Roll po Burn Baby Burn z alba Wormwood (30 minut z obsahu disku nikdy nevydáno). Pozor! Residents opět o krok vpředu. Při sledování DVD můžete zvolit za dvou audio stop. První obsahuje původní zvuk originálních nahrávek, druhá nově zaranžované a ve formátu Dolby Digital 5.1 Surround nahrané verze. Klasický avantgardní opus v audio-vizuální verzi. Audio stopa remixovaná do fomátu Dolby Digital 5.1 Surround. Video obsahuje animované i live sekvence. Oproti původní verzi je na tomto DVD 30 minut dalšího materiálu (Easter Eggs) navíc.
 

RESIDENTS - Demons Dance Alone (DVD)
749,-

RESIDENTS
- Duck Stab / Buster & Glen

499,-

RESIDENTS - Gingerbread Man
499,-
Video záznam z amerického turné k stejnojmennému albu. Samozřejmě se spoustou vychytávek, které DVD umožňuje (včetně záznamu kamery pro noční vidění ap.). Samozřejmostí se výborný zvuk záznamu. Povinnost pro každého, kdo nebyl na koncertě v pražské Akropoli! Dvě EP z konce sedmdesátých let. Duck Stab se setkalo dokonce s jistým komerčním úspěchem, prodalo se ho 12500 kusů. Materiál, nahraný v rámci Duck Stab, který se na EP nevešel, vychází posléze na EP Buster & Glen. CD verze vyšla jako komplet dvou CD singlů. Album, které vyšlo v evropě v roce 1994 (v USA až v roce 1995). Tvoří středí část pomyslné trilogie rámované alby Freak Show a Have a Bad Day. Residents se zde dále zdokonalují ve využívání moderních zvukových technologií.
 

RESIDENTS - Our Finest Flowers
499,-

RESIDENTS - Petting Zoo
499,-

RESIDENTS - Roadworms
499,-
The Residents oslavili v roce 1992 své dvacetiny vydáním alba, které vytvořili ze svérázných remixů zaprášených starých motivů a láskyplně je nazvali Our Finest Flowers (Naše nejmilejší květinky). První deska vydaná na evropské začce Residents EURORALPH. Další oslavenecké album. Tentokrát připravené k třicetinám skupiny. Skvěle připravený výběr. Vřele doporučeníhodné jakožto "úvod do Residents". Koncertní záznam biblického pořadu Wormwood pořízený v roce 1999 při vystoupení v Berlíně a následně protažený studiem. Pro mnohé to může být zajímavá připomínka koncertu, který zazněl v rámci stejného turné v pražském divadle Archa.
 

RESIDENTS - Meet The Residents
(CD/LP)

499,-/399,-

RESIDENTS - The Third Reich'n'Roll
499,-

RESIDENTS - Eskimo
539,-
"První album severoluisianské fenomenální popové skupiny", jak zní podtitul této desky z roku 1974, je velmi výstižný. Bizarními, pokřivenými zvuky a harmoniemi naplněná deska, na níž už Residents naplno využívají studia coby hudebního nástroje. Jedna ze základních desek rockové historie.
Tracklist: Boots, Numb Erone, Guylum Bardot, Breath And Length, Consuelo's Departure, Smelly Tongues, Rest Aria, Skratz, Spotted Pinto Bean, Infant Tango, Seasoned Greetings, N-er-gee (Crisis Blues)
Spolu s "Eskimem" asi nejslavnější album skupiny z roku 1976. Vynikající dvoudílná koláž z dobových hitů, mnohdy zpotvořených k nepoznání. Konceptální projekt nastolující alavnou tezi "Konzum rovná se totalita". Dnes už klasické dílo svého stylu.
Tracklist: Swastikas On Parade, Hitler Was A Vegetarian
Superkonceptuální bombou Residens bylo bezpochyby Eskimo (1979). Postmoderní výprava do světa Arktidy, kde posluchač sleduje život a rituály eskymáckého kmene, vše zahalené do mrazivé vířící fujavice. Podivný, ale přesto zcela fascinující zážitek.
Tracklist: The Walrus Hunt, Birth, Arctic Hysteria, The Angry Angakok, A Spirit Steals A Child, The Festival Of Death
 

RESIDENTS - Fingerprince / Babyfingers (CD + babyCD)
499,-

RESIDENTS - Commercial Album
499,-

RESIDENTS - God in Three Persons (2CD)
659,-
Třetí řadová deska z roku 1977. Původně hudba k baletu pro Museum moderního umění v San Francisku. Album nese již všechny klasické znaky tvorby skupiny - zvukové novátorství, balancování na hraně hudební banality, spousty skrytých nápadů, svérázné texty... K CD je připojeno ještě jedno miniCD s hudbou, která na původním vinylu chybí. Tracklist: You Yesyesyes, Home Age Conversation, Godsong, March de la Winni, Bossy, Boo Who?, Tourniquet Of Roses, You Yesyesyes Again, Six Things To A Cycle (Parts 1-6) Na čtyřicet jednominutových songů, zvukově typičtí Residents. Maximálního rozvinutí hudebního nápadu v časovém limitu jedné minuty je další z originálních nápadů novátorské skupiny. Velice vydařené! Mezi hosty se objevili Chris Cutler nebo Don Preston.
Tracklist: Easter Woman, Perfect Love, Picnic Boy, End Of Home, Amber, Japanese Watercolour, Secrets, Die In Terror, Red Rider, My Second Wife, Floyd, Suburban Bathers, Dimples And Toes, The Nameless Souls, Love Leaks Out, Act Of Being Polite, Medicine Man, Tragic Bells, Loss Of Innocence, The Simple Song...
Album představuje vážnější polohu skupiny. V kulisách moderní elektronické hudby řeší Residents problémy víry, pýchy s cesty ven z bludného kruhu zhoubných ambicí. Monotematický, chytře vystavěný pořad, tak jak je příznačné pro současnou tvorbu skupiny. "Jsme hodně temní, ale na okrajích této temnoty probleskuje světlo.", říkají Residents k pořadu God in Three Person.
Tracklist: Main Titles (God In Three Persons), Hard And Tenderly, Devotion?, The Thing About Them, Their Early Years, Loss Of A Loved One, The Touch, The Service, Confused (By What I felt Inside), Fine Fat Flies, Time, Silver Sharp And Could Not Care, Kiss Of Flesh, Pain And Pleasure
 

RESIDENTS - Wormwood
499,-

RESIDENTS - Icky Flix Original
499,-

RESIDENTS - Demons Dance Alone
559,-
V roce 1998 vychází "Wormwood" - podivné příběhy z Bible. Nebyli by to ovšem Residents, aby "Knize knih" nevtiskli svou vlastní interpretaci. Ostřejší a ironičtější, než na jakou jsme zvyklí. S tímto programem také absolvovali první regulérní koncert v Čechách v roce 1999.
Tracklist: In The Beginning, Fire Fall, They Are The Meat, Melancholy Clumps, How To Get A Head, Cain And Abel, Mr. Misery, Tent Peg In The Temple, God's Magic Finger, Spilling The Seed, Dinah And The Unclean Skin, Bathsheba Bathes, Bridegroom Of Blood, Hanging By His Hair, The Seven Ugly Cows, Burn Baby Burn, KILL HIM!, I Hate Heaven, Judas Saves, Revelation
Obsáhlý soundtrack k DVD, na němž je shrnuta video produkce Residents z dvacátého století. Osahuje mimo jiné hudbu k jejich prvnímu filmovému opusu "Vileness Fats" z roku 1972 a další lahůdky.
Tracklist: Icky Flix (Theme), The Third Reich N Roll, Just For You (Disfigured Night part 7), Songs For Swinging Larvae, Bad Day on the Midway, Kick a Picnic, The Gingerbread Man, Vileness Fats; VF Title, VF Mom's House, VF The Cave 1, VF The Banquet Hall, VF The Nightclub 1 (Eloise), VF The Cave, VF The Nightclub 2, Icky Flix (Closing Theme)
Zatím poslední projekt skupiny. Také s ním se Residents představili Praze - letos v září v klubu Akropolis. Jediné, vyprodané a nutno říci naprosto výtečné představení. Moderní a svébytná hudba, zvuk, tanec, světla - je to všechno? I o této desce platí citát novináře: "Jejich zvuková dramata vyžadují od posluchače pozornost a odtrhují je tak od každodenního konzumu neživého zboží s nálepkou "rocková hudba.""
Tracklist: I TONGUE: A. LOSS; Mr. Wonderful, The Weatherman, Ghost Child, Caring, Honey Bear, Neediness. B. DENIAL; Thundering Skies, Mickey Macaroni, Betty's Body, My Brother Paul, Baja. C. THREE METAPHORS; The Beekeepers's Daughter, Wolverines, Make Me Moo. II DEMONS DANCE ALONE
 

SNAKEFINGER - Chewing Hides The Sound / Greener Postures
659,-

RESIDENTS - George & James
499,-

RESIDENTS - Have a Bad Day
499,-
Dvojalbum anglického kytaristy, který hostoval na několika albech Residents, složené z jeho dvou řadovek a singlů. Vliv na tvorbu Residents je markantní a z desek až překvapivě slyšitelný. Charakteristický řezavý zvuk Snakefingerovy kytary znáte z mnoha desek Residents, kompoziční postupy jeho sólových alb dávají tušit i spoluautorství u jejich skladeb. První část ambiciózní The American Composer Series, který zachycuje interpretace kompozic slavných amerických skladatelů. Toto album je věnováno skladbám George Gershwina a Jamese Browna. Soundtrack multimediálního CD-ROMU "Bad Day on the Midway", který tematicky navazuje na předchozí "Freak Show".