Humpolák - The Residents




Originální článek najdete na adrese: http://www.humpolak.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=1511.
Zde je jen lokální kopie z 26.3.2005.





Skvělá zpráva pro skutečné rockové fajnšmekry

  Tak jsme se konečně dočkali. The Residents zavítají do naší kotliny, aby rozčeřili poněkud stojaté vody často bezzubé rockové scény, kterou nám naše pódia nabízejí.
  Koncert se koná 26.9.2003 v 19.30 v Paláci Akropolis v naší stověžaté. Lístků není mnoho. Doporučuji navštívit stránku www.freemusic.cz/predprodej/residents.php (pozor!! neplést s freephoto).

  Teď trochu o kapele. Residentská hudební historie začala údajně dvacet mílí jižně od San Franciska, ve městě San Mateo. Zde jim, podle mýtu, na cestě do San Franciska došel benzín a oni to vzali jako znamení, že se tu mají usadit. V mýtu se praví, že již nikdy více nenačerpali benzín do svého auta a že to bylo pravděpodobně odtaženo někam za město. Možná. Poté bylo vypuštěno několik fám o albech, která nevyšla.
  Oficiálním začátkem bylo album Santa Dog, místo fámy se objevila skutečná nahrávka. Následovala další alba, z nichž některá byla doplněna videofilmy, např. Vileness Fats, The Mole Show, Frak show atd.
  Hudba je to velmi těžko popsatelná, sami Residenti nikdy ke své hudbě navydali žádný komentář a svoji identitu dodnes pečlivě tají. Princip tajuplnosti byl prosazován od prvního okamžiku, kdy média začala o The Residents informovat. Residenty je možno veřejně spatřit jen jako obrovské oční bulvy, které mají při vystoupení nasazeny na krku. Jejich Pražský koncert by měl být podle všeho skutečnou lahůdkou.
  Karel Kratochvíl

Publikováno: Středa, 03.09. 2003 - 13:18:10 Od: charles






Zpět